Kvinne bitt av hai på Gran Canaria i august også

25. desember ble en 38 år gammel kvinne bitt av en hai i Arinaga på Gran Canaria og skapte store avisoverskrifter. Nå viser det seg at annen kvinne ble bitt i foten av en hai ved turiststranden Playa del Inglés i august.

Isabel Gonzales ble angivelig bitt av hai ved Playa del Ingles. Foto: Anders Gundersen

48 år gamle Isabel Gonzales fra Las Palmas skal ha blitt bitt i foten av en hai den 16. august ved 16.30-tiden da hun badet ved Playa del Ingles, skriver avisa Canarias 7, som siterer kvinnens mann, Miguel Angel Hernadez.

Intens smerte

Hun skal ha kjent et støt og en intens smerte i foten da hun badet sammen med mannen. Begge skal ha sett en mørk skygge i vannet, men de trodde likevel at hun hadde tråkket på en skarp stein.

Isabel Gonzalez svømte til land og oppsøkte Røde Kors, som skal ha renset såret og oppdaget at det dreide seg om tydelige, dype bitemerker.

Kvinnen ble sendt videre til et sykehus i San Fernando, hvor hun fikk videre behandling. Der ble det angivelig også konstatert at hun hadde blitt bitt.

Bekreftet haibitt

Haieksperter som har sett såret skal ha bekreftet at det er bitemerker fra en liten hai.

Kvinnen er ifølge avisa fortsatt ikke god i foten, og har stadig smerter. Ekteparet skal ha forsøkt å ta hendelsen opp med myndighetene i San Bartolome de Tirajana kommune, men skal ikke ha fått noe svar.

Det har alltid vært hai på Kanariøyene

Ricardo Haroun, direktør for en forskningsgruppe for biodiversitet ved Universitetet i Las Palmas, uttalte i går til avisa Canarias Ahora at det alltid har vært haier på Kanariøyene. Han understreker imidlertid at haiene er fredelige og ikke utgjør noen fare for mennesker.

Det faktum at noen har blitt bitt av hai på Kanariøyene mener han er ekstraordinært, og ikke gir grunn for å slå alarm.

Han mener at grunnen til at det oftere enn tidligere bli rapportert at folk har sett haier, henger sammen med at folk mer enn før er i forskjellig aktivitet ute på havet, blant annet for å se etter hval og delfiner.

Haier ved fskeoppdrett

Kvinnen som ble bitt i Arinaga, Cristina Ojeda-Thies, svømte i et område som ligger i nærheten av fiskeoppdrett, som enkelte mener at tiltrekker seg haier. Det hevder Haroun gir et feil bilde, i og med at fiskeoppdrettene også tiltrekker seg andre arter enn hai.

Se dykkervideo som viser fem-seks kobberhaier som sirkler rundt ved et fiskeoppdrett i Tufia øst på Gran Canaria tidligere i år.

Selv bagatelliserer Cristina Ojeda-Thies hendelsen, og sier at hun ikke har noen betenkeligheter med å svømme på samme sted igjen.