– Livet mitt er ødelagt, sier brannskadet karnevalskjønnhet

Saida Prieto, en ung kvinne som nesten mistet livet i en brann på karnevalet i Santa Cruz de Tenerife i februar, uttalte seg i går til pressen for første gang etter ulykken.

Saida Prieto sier at designeren av kostymet som antente hennes eget kostyme under karnevalet er ansvarlig for ulykken. Foto: Carnaval Tenerife.

Saida Prieto (26) deltok i finalen i konkurransen om dronningtittelen på karnevalet. Rett før hun skulle gå på scenen, ble kostymet hennes antent av en pyroteknisk effekt fra kostymet til en av konkurrentene.

Nå legger hun skylden på designeren av dette kostymet. Hun mener at han må betale for det som skjedde med henne.

Holdt pressekonferanse

Prieto ble stygt forbrent på ryggen, armene og bena i ulykken, og var nær ved å miste livet. 45 prosent av kroppen ble forbrent.

Etter mange måneder med behandlinger og operasjoner på sykehus, holdt hun i går en pressekonferanse på kontoret til sin advokat.

Kjemper videre

Tv-stasjonenes sendinger fra pressekonferansen viser en sterkt preget og bitter kvinne som sier at livet hennes er ødelagt.

Hun sier også at hun vil kjempe videre for seg selv og sin datter til siste slutt, hva som enn skjer.

Takker for støtten

Saida Prieto takker designeren av sitt eget kostyme og sin lydtekniker for å ha reddet livet hennes. De to gjorde sitt beste for å forsøke å slukke flammene.

Hun takker også legene og sykehuspersonellet på sykehusene på Gran Canaria og i Sevilla, for solidariteten folk på Tenerife og de andre Kanariøyene har vist, og for støtten fra ordføreren i Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez.

Behandlingen fortsetter

Behandlingen av brannskadene skal fortsette i mange måneder framover.

Fortsatt kan hun ikke bevege armene fritt, hun kan ikke kle av seg og på seg, lage mat eller bade på egen hånd, sa hun på pressekonferansen.

Tags