Saida Prietos tilstand er alvorlig, men stabil etter operasjon i Sevilla

Tilstanden er stabil for dronningkandidaten Saida Maria Prieto, som fikk store brannskader under en karnevalsgalla på Tenerife. I går kveld gikk hun gjennom en to timer lang operasjon i Sevilla.

Saida Prieto har fått tredjegradsforbrenninegr på baksiden av kroppen. Foto: Carnaval Tenerife

Prieto lå fem timer på operasjonsbordet til akuttavdelingen ved Hospital Universitario de Canarias på Tenerife i går. Tidlig på kvelden ble hun flyttet til brannavdelingen ved Hospital Virgen del Rocio i Sevilla, hvor hun ble operert i to timer.

I dag melder Diariodeavisos.com at tilstanden til Prieto er stabil. Sykehuset i Sevilla opplyser til pressen at hun er forbrent på 42 prosent av kroppen.

Hun trenger hjelp av maskiner for å holde seg i live, og blir holdt i bevisstløs tilstand.

Stygt forbrent på baksiden av kroppen

Prieto har tredjegradsforbrenninger på baksiden av begge beina og på baken, ryggen og baksiden av armene.

Hun har også forbrenninger på høyre øre, kinnet og på nakken, men disse skal være av mild karakter.

Det skal ikke være fare for noen av kroppens organer.

Falske kanoner hadde pyroteknisk effekt

Kostymet til Prieto tok fyr i det hun skulle gå ut på scenen under dronninggallaen til karnevalet i Santa Cruz de Tenerife 6. februar, og ble fullstendig overtent i løpet av få sekunder.

Det skal ha vært en pyroteknisk effekt fra falske kanoner som var en del av kostymet til en annen dronningkandidat som var årsaken til at kostymet til Prieto tok fyr.

Karnevalskomiteen har nektet for at de har gitt tillatelse til pyrotekniske effekter, og sier at de har godkjent bruk av tørris-effekter.

Avlyste karnevalsarrangement

Karnevalstoget som skulle gått i Santa Cruz de Tenerife i dag er avlyst på grunn av ulykken. Alle dansearrangement på torgene Candelaria og Príncipe også er avlyst.

Tags