Store hotellinvesteringer på Kanariøyene i år

146 millioner euro er investert i hoteller på Kanariøyene i årets fem første måneder.

Foto: geralt

Kanariøyene er rangert som nummer fem av regionene i Spania hvor det er investert mest i hoteller, ifølge en rapport fra konsulentselskapet Colliers.

På de fire første plassene er Madrid, Barcelona, Balearene og Malaga. Totalt i Spania ble det investert 1521 millioner euro.

Blant investeringene som er gjort på Kanariøyene, er en omfattende remodelering til 17 millioner euro av hotell Barcelo Margaritas i Playa del Inglés på Gran Canaria, som nylig ble gjenåpnet.

Barcelo-gruppen har i tillegg ferdigstilt en oppussing av Barceló Lanzarote Active Resort, som også har kostet 17 millioner euro.

Den kanariske hotellgruppen Macaronesian Hotels & Resorts har på sin side kjøpt hotell El Tope i Puerto de la Cruz, som skal få navnet Atlantic El Tope.

Hotellet har 229 rom, og ligger sentralt i Calzada de Martiánez-gaten.

Canarias Hospitality skal åpne LACASA Apartments El Cotillo  på Fuerteventura, som er under oppføring, senere i år. I første fase er investeringen på 6 millioner euro.

Lanzarotes første Radisson Blu-hotellet skal åpnes i år etter en renovering av en eksisterende bygning til en kostnad av 10 millioner euro.

Hotellet får over 200 rom og fire bassenger, og skal drives av Canarian Hospitality.

I 2021 ble det solgt 23 hoteller med 5321 rom til en samlet sum av 663 millioner euro på Kanariøyene.

Blant disse var den norske hotellkjeden Servaturs kjøp av hotell RIU Don Miguel i Playa del Inglés.

Selenta-gruppen har investert i Mare Nostrum-hotellet i Santa Cruz de Tenerife, som har 1037 rom.

Nordotel kjøpte TUI Blue Flamingo Beach og Cinco Plazas på Lanzarote, samt TUI Blue Orquídea og Revolí på Gran Canaria.

Victoria Hotels kjøpte Melia Tamarindos på Gran Canaria og Meliá Salinas på Lanzarote,

RIU kjøper aksjeandelen på 49 prosent som TUI hadde i 19 RIU-hoteller, samt tomtene til to hotellprosjekter, for 670 millioner euro.

Kjøpet omfatter fire hoteller på Gran Canaria (Palace Oasis, Palace Meloneras, Papayas og Palace Palmeras), to på Fuerteventura (Palace Tres Islas og Sensimar Calypso) og ett på Lanzarote (Paraíso Lanzarote Resort).