Historien om Anfi del Mar og Bjørn Lyng blir krimserie: Crimeshare

En krimserie om timeshare-virksomheten Anfi del Mar på Gran Canaria og grunnleggeren Bjørn Lyng, der den mørke siden av turismen på Kanariøyene belyses, skal lages av Anagram Norway.

Canariajournalen intervjuet Bjørn lyng kort tid før han døde i 2006. Her er han avbildet i sin leilighet i Anfi del Mar. Foto: Hugo Ryvik

Serien er i en førproduksjonsfase og presenteres på festivalen Series Mania som pågår nå mai i Lille, Frankrike.

Den har tidligere vært presentert på seminaret TV Drama Vision 2018 i Göteborg.

Korrupsjon og intriger 

Bjørn Lyng var en norsk forretningsmann som i 1988 startet oppbyggingen av det som skulle bli Kanariøyenes største, og en av verdens mest eksklusive timeshare-virksomhet i Arguineguin sørvest på Gran Canaria.

Krimserien skal angivelig bli en historie om livet og arbeidet til Bjørn Lyng, og om korrupsjon og intriger.

I synopsiset til serien står det hver av de 1000 leilighetene ble solgt for 12 000 euro per uke.  

Konflikt med britisk storforbryter

Videre står det at den pengemaskinen som timeshare er tiltrakk seg oppmerksomheten til Englands berømte forbryter John "Goldfinger" Palmer.

Palmer fant etter sigende den perfekte måten å vaske pengene sine ved å infiltrere timeshare-industrien med sine folk. Synopsiset fortsetter med at det siste Goldfinger trodde var at Bjørn Lyng ville stå opp mot ham.

Crimeshare er inspirert av denne spektakulære historien og går tilbake til 1990-tallet for å se hva som skjedde. Serien skal angivelig ha både krimelementer, thrillerelementer og en stor kjærlighetshistorie.

Dømt og senere drept

Palmer ble for øvrig dømt i 2001 for timeshare-svindel på Tenerife. 20 000 personer ble fralurt 45 millioner euro.

Han ble skutt i 2015, kort tid før han på nytt skulle møte i retten og svare for nye tiltalepunkter.

Bjørn Lyng døde av naturlige årsaker i 2006.

Bjørn Lyngs svigersønn

Det er manusforfatteren Peder Fuglerud, tidligere svigersønn av Bjørn Lyng, og som bodde i mange år på Gran Canaria på 1990-tallet, som har tatt serieidéen til Anagram Norge.

Fuglerud flyttet tilbake til Norge, og reiste senere til Gran Canaria igjen for å undersøke en venns mistenkelige dødsfall.Han skal ha brukt 20 år på å føre historien i pennen.

Innspillingene til Crimeshare skal etter planen starte på Kanariøyene og andre steder i Europa i 2019. Den første sesongen skal etter planen ha ti episoder.

Anagram har angivelig allerede lokale partnere for utvikling av finansielle formål, produksjon og lokasjoner.

O.M. Araldsen står for screenwriting sammen med Peder Fuglerud. Produsent er Anne Kolbjørnsen, Anagram Norge.

Internasjonal suksess med andre serier

Anagram utvikler opprinnelige ideer til format med både nasjonal og internasjonal appell. Daglig leder Anne Kjersti Kolbjørnsen og Araldsen er begge prisbelønte, og har hatt internasjonal suksess med serier som Lilyhammer, The Third Eye og Maniac.

Siden Anagram Norway ble startet i januar 2017, har de produsert dramaserien Milk for MTV og holder på med produksjonen av dramatrillen Kieler Street for TV 2.

Fuglerud har tidligere skrevet dialog for episoder i tv-seriene Alle sammen sammen og Hotell Cæsar, og har skrevet for Amors baller, Fritt vilt III og Switch.

Tags