Etterforsker drap på timeshare-svindler

Politiet i England etterforsker drapet på engelskmannen John «Goldfinger» Palmer, som tidligere er dømt for timeshare-svindel på Tenerife og sto foran en ny tiltale for timeshare-svindel.

John "Goldfinger" Palmer (64) hadde angivelig verdier for 300 millioner pund ved sin død i juni. I 2001 fikk han åtte års fengsel for timeshare-svindel i Spania. Foto: Policia Nacional

Palmer ble funnet død i sitt hjem i England 24. juni.

Dømt i 2001

I 2001 ble han dømt til åtte års fengsel for å være involvert i en stor timeshare-svindel på Tenerife der tusenvis av briter tapte sine sparepenger. 17 000 ikke-eksisterende timeshare-andeler skal ha blitt solgt.

I 2004 ble han dømt til å betale tilbake 3,25 millioner pund til sine ofre.

Nå sto Palmer ifølge avisa The Telegraph foran en ny rettssak der han risikerte opptil 15 års fengsel for timeshare-svindel.

Skutt i brystet

Dødsfallet ble først antatt å være naturlig, men obduksjonen viste at han var skutt i brystet, skriver The Telegraph.

Grunnen til skuddsåret ikke ble oppdaget på åstedet, skal være at han nylig hadde hatt en hjerteoperasjon, og kula skal ha rammet midt i operasjonssåret.

Nå har politiet åpnet en etterforskning av drapet.

Beryktet kriminell

Ifølge britiske aviser er Palmer en av Englands mest beryktede yrkeskriminelle. I 1983 ble han tiltalt for å ha smeltet om gullbarrer fra et ran på Heathrow flyplass i sin egen bakgård.

Palmer forsvarte seg med at han ikke visste at gullet var stjålet, og ble frikjent. Ranerne kom unna med gullbarrer for 26 millioner pund.

Bare tre er dømt for ranet, og halvparten av gullet er ikke gjort rede for. Palmer skal være den åttende personen som er blitt drept av de som er dømt for, eller mistenkt for å ha hatt befatning med ranet.

Undersøker drap på timeshare-par på Tenerife

Det britiske ekteparet Billy og Florence Robinson, som jobbet med timeshare for Palmer på 1990-tallet, og bygde opp sin egen timeshare-virksomhet på Tenerife da Palmer ble dømt i 2001, ble drept på Tenerife i 2006.

Avisa The Mirror har nå funnet ut at politiet kjempet for å gjenåpne saken i 2010, og har selv begynt å undersøke saken.

Paret ble drept da de var på vei tilbake til sitt hjem i hver sin bil etter å ha vært på Playa de las Americas, skriver The Mirror. De ble overfalt og halt ut av bilene.

Florence Robinson ble drept foran øynene på sin mann, og Billy Robinson ble torturert før strupen hans ble skåret over, skriver The Mirror.

Politiet skal ha funnet DNA-spor fra tre personer på åstedet, og hadde flere personer i søkelyset, men etterforskningen førte ikke fram.