93 personer måtte behandles for brennmanetskader

Giftige brennmaneter i hopetall flyter igjen inn på flere strender på Gran Canaria. 

Hold øyene oppe for brennmaneter, og gå ikke ut i vannet hvis varselflagg mot brennmaneter er heist.

Bare på Melenara-, Garita- og Salineta-strendene i Telde har 93 personer fått førstehjelp siden mandag etter å ha kommet i nærkontakt med maneter av typen portugisiske krigsskip, som er uhyre giftig.

60 av disse ble behandlet på fredag og lørdag, skriver Laprovincia.es.

Maneter i sør også

Fredag og lørdag ble brennmaneter også observert på Playa del Inglés i sør, Los Barquillos-stranda i sørøst og på Canteras-stranda i Las Palmas.

For bare to uker siden ble 21 personer behandlet for brennmanetskader på Canteras-stranden, og portugisiske krigsskip ble observert ved strender langs kysten helt ned til Puerto Rico.

Svært smertefullt

Portugisiske krigsskip (physalia physalis)  har tentakler som kan bli 30 meter lange.

Giften er sterk nok til å drepe fisk på størrelse med makrell.

Den kan normalt ikke ta livet av friske mennesker, men den intense smerten gjør at folk kan få panikk og drukne. Barn, eldre og folk med helseproblemer står mest i fare for å omkomme.

Manetene kan være vanskelige å oppdage i vannet fordi de går i ett med fargen på vannet og for det meste dukker opp ved høyvann. De kan være giftige når de ligger på land også.

Varselflagg med teksten ”Medusas” (maneter) blir satt opp ved strendene som er angrepet av manetene, eventuelt rødt flagg for badeforbud hvis det er mange brennmaneter.