Øyrådet på Gran Canaria har åpnet søknadsperioden for støtte til solcellepaneler

Fra 18. juni til 31. desember kan private søke om offentlig støtte til solcelleinstallasjoner på Gran Canaria. Det gis støtte for opptil 3000 watt per boenhet og støtten er på én euro per watt.

Solcellepaneler på Gran Canaria. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Støtte gis også til utlendinger som eier eiendom på Gran Canaria. Du kan enten søke selv eller la et firma som installerer solceller søke for deg. Boligsameier kan også søke, skriver øyrådet på sine særskilte energisider.

Graden av selvforsyning av strøm må være minst 80 prosent for at boligblokker skal kunne få støtte.

Søknader kan fylles ut elektronisk via de samme nettsidene. 150.000 euro er satt av til formålet, og støtte innvilges så langt potten rekker eller til 31. desember.

Kostnaden for installasjon av solcellepaneler varierer ut ifra valg av solceller, lagringsenheter, regulatorer osv. Gjennomsnittskostnaden er 2,5 euro per watt, ifølge informasjonen på nettsidene.

Med tolv paneler på 250 watt hver, til sammen 3000 watt, vil det bli en installasjonskostnad på i gjennomsnitt 6000 euro og du kan få 3000 euro i støtte.

Øyrådet har laget en egen beregningsmodell på internett der du kan legge inn informasjon og se hvor mye det koster og hvor mye du vil spare på å gå over til solenergi. Den finner du her.