Ving vil frakte 179 000 turister til Kanariøyene i vinter

Nordic Leisure Travel Group, eierne av pakkereiseselskapet Ving, planlegger å frakte 179 000 nordiske turister til Kanariøyene i vinter.

Yaiza Castillo har hatt en lang samtale med Magnus Wikner om nordiske turister på Kanariøyene. Foto: Gobierno de Canarias

Det skal direktør Magnus Wikner ha uttalt til Kanariøyenes turistminister, Yaiza Castilla, i en videosamtale på tirsdag, ifølge en pressemelding fra Kanariøyenes regjering.

Antallet er cirka halvparten så mange som i tidligere år.

129 000 turister skal fraktes til øyer i provinsen Las Palmas de Gran Canaria, og 50 000 til provinsen Santa Cruz de Tenerife.

De høye smittetallene er imidlertid en bekymring. Sverige er det eneste landet som ikke har innført karantenekrav ved retur fra Spania.

Skandinaviske turistselskaper legger angivelig press på myndighetene i Norge, Danmark og Finland for å få restriksjonene endret til å være regionbasert i stedet for landbasert for Spania.

Nordic Leisure Travel Group kjøpte i fjor den nordiske delen av konkursrammede Thomas Cook, det vil si Ving, Spies,Tjäreborg og flyselskapet som nå heter Sunclass Airlines.

Magnus Wikner informerte  Yaiza Castilla om en undersøkelse som viser at 64 prosent planlegger å reise i løpet av de neste seks månedene, forutsatt at det er fleksibilitet i reisebestillingen med mulighet for å avbestille, og få alt som er betalt refundert. Samt at trygghet og sikkerhetstiltak på reisemålet kan garanteres.

Wikner og Castilla skal være enige om at PCR-test for turister vil skape trygghet for de reisende. De skal ha diskutert muligheten for en samfinansiering av slik testing.

Castillo påpeker at Kanariøyene er det eneste sol- og strandreisemålet på mellomdistanse for nordiske turister om vinteren.

Magnus Wikner skal ha tilbudt å bidra til å få åpnet sikre flykorridorer til Kanariøyene med testmuligheter for turistene på avreisested.