Spanske flyselskap gjenopptar flyvninger fra Skandinavia i juli

CORONA-KRISEN: Flyselskapene Iberia og Vueling kunngjør at de gjenopptar flyvninger i juli, blant annet mellom Skandinavia og Spania.

Iberia skal fly fra Stockholm og København til Madrid i sommer. Foto:Creative Commons-lisens

Iberia legger i første omgang 21 prosent av flyvningene på kort- og mellomdistanse ut for salg, og kan øke til 35 prosent hvis etterspørselen blir stor nok, skriver de i en pressemelding.

 I juli og august skal Iberia fly til mange destinasjoner både i Spania og  Europa. Det blir minst 194 avganger ukentlig i juli og 359 i august.

Åpner for Stockholm og København

Stockholm er den eneste skandinaviske ruten som skal gjenåpnes i juli.

De andre rutene i Europa er Athen, Brussel, Dubrovnik, Geneve, Lisboa, London, Milano, Munchen, Porto, Paris, Roma, Venezia og Zürich.

I august åpnes i tillegg ruter til København, Berlin, Bologna, Dublin, Faro, Frankfurt, Lyon, Manchester, Marseille, Praha, Santorini og Toulouse.

Iberias ruter i Spania

Ruter i Spania som åpnes i juni er mellom Madrid og Kanariøyene Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma samt 16 byer på fastlandet og tre øyer på Balearene.

Sent i juni, etter myndighetene åpner sikre flykorridorer innenlands, blir det ni ukentlige avganger mellom Madrid og Kanariøyene. I juli og august øker antallet avganger, og det blir flyvninger fra Vigo også.

Iberia er også forberedt på å gradvis åpne langtidsruter når karantenebestemmelser og restriksjoner i ulike land blir fjernet.

Vuelings planer

Vueling skal gjenåpne ruter med 2000 flyvninger per uke. I første omgang åpnes 80 innlandsruter fra slutten av juni og i juli.  

Blant disse er ruter fra Barcelona-El Prat, Vuelings hovedbase, til Gran Canaria og Tenerife.

Det blir åpnet 72 nasjonale og internasjonale ruter fra Barcelona. I Europa gjelder det byer i Norden, Frankrike, Italia, Storbritannia, Portugal, Tyskland, Belgia, Nederland og  Sveits. Hvilke flyplasser dette gjelder i Norden, er i skrivende stund ikke kjent.

Vueling åpner også ruter fra  Santiago de Compostela til Fuerteventura, Lanzarote, La Palma og flere byer på fastlandet.

Selskapet skal i tillegg gjenåpne internasjonale flyvninger fra sine baser i Paris og Roma.