Norwegian åpner flybase på Tenerife

Flyselskapet Norwegian oppretter en ny base på Tenerife i oktober.

Norwegian åpner sin andre base på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

I fjor opprettet flyselskapet en base på Gran Canaria, og nå blir det altså en på Tenerife også.

To fly skal være stasjonert på den sørlige flyplassen på Tenerife i vintersesongen, og et fly i sommersesongen.

16 ruter

Norwegian skal ha forbindelser til Tenerife fra 16 europeiske destinasjoner.

Sommerbasen innebærer at det for første gang blir forbindelser fra de nordiske landene til Tenerife i sommersesongen.

39 fly i uka

Det blir 30 regulære flyvinger og 9 charterflyvinger i uka i vintersesongen fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og England, skriver turistrådet på Tenerife i en pressemelding.

Turistrådet anslår at den nye basen vil gi en økonomisk effekt på 29 millioner euro for Tenerife det første året den er i drift.

Skaper mange arbeidsplasser

Rådet mener også at den vil generere 1600 direkte og indirekte arbeidsplasser, blant annet som følge av at det kommer flere turister til Tenerife.

Gjennomsnittsalderen for nordiske turister som besøker Tenerife er 55 år, og de har en inntekt på 66 000 euro i året, 15 000 mer enn gjennomsnittet.

De nordiske turistene legger igjen 1194 euro hver under et besøk på øya, 150 euro mer enn andre turister.

Derfor er turistrådet særlig fornøyde med at Norwegian åpner en base på Tenerife.

Strategisk grep

Baseetableringen på Tenerife er en viktig del av Norwegians strategi, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Canariajournalen.no.

- Vi etablerer nye baser utenfor Norden for å posisjonere oss i den tøffe konkurransen i luftfarten. Tenerife-basen gir mange flere muligheter til å tilby direkteruter fra mindre steder i Norden, men ikke minst nye markeder vi nå går inn i, sier han.

Nylig lanserte Norwegian elleve nye ruter fra tyske storbyer til flere destinasjoner i Spania, deriblant Tenerife. Sandaker-Nielsen har stor tro på at disse vil bli godt mottatt hos de reisende.

Med flere ruter til Tenerife vil enda flere europeere få muligheten til å fly billig og komfortabelt til denne øya, påpeker han.

Tags