Filminnspillinger har generert 130 millioner euro på Kanariøyene

Filminnspillinger på Kanariøyene de siste fem årene har gitt 130 millioner euro i inntekter for Kanariøyene, ifølge regionsregjeringens beregninger.

Cristian Bale i en scene fra "Exodus", innspilt på Fuerteventura.

Gunstige skatteordninger kombinert med godt klima året rundt, stor variasjon i landskapet og god tilgang på teknisk utstyr har ført til at stadig flere filminnspillinger blir gjort på Kanariøyene.

Dette kom frem under møter nylig mellom myndigheter, filmprodusenter, skattekonsulenter og audiovisuelle eksperter i Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife.

Storfilmer

Flere internasjonalt kjente regissører har lagt filminnspillinger til Kanariøyene:

Ridley Scott filmet "Exodus" på Fuerteventura, Ron Howard spilte inn "In The Heart Of The Sea" på La Gomera og Lanzarote, Paul Greengrass spilte inn flere scener til den femte "Bourne"-filmen i Santa Cruz de Tenerife og Robert Zemeckis gjorde innspillinger til den kommende storfilmen "Allied" i Las Palmas og på Fuerteventura i mai.

Elleve millioner fra "Allied"

Bare det siste året blir det anslått at filminnspillinger ga 33 millioner euro i inntekter for Kanariøyene. "Bourne"-innspillingene alene ga ni millioner i kassen, og "Allied" hele elleve millioner euro.

19 filmer og seks serier er spilt inn på øygruppen.

"Exodus" og "In The Heart Of The Sea" ga til sammen cirka tolv millioner euro.

Opptil 40 prosent skattefradrag

Skatteincentivene innebærer at opptil 40 prosent av investeringene I filminnspillinger på Kanariøyene kan trekkes fra:

35 prosent og inntil 4,5 millioner euro for utenlandske produksjoner, og 38-40 prosent og inntil 5,4 millioner euro for spanske produksjoner.

Snart skal Terry Gilliam i gang med innspillinger til  "The Man Who Killed Don Quixote" på Kanariøyene.

Tags