30 slanger fanget i naturen øst på Gran Canaria i løpet av en måned

I løpet av en måned er 30 albino Californisk kongesnok fanget inn i San Roque i Telde kommune øst på Gran Canaria.

Et eksemplar av en Californisk kongesnok i albinoutførelse. Foto: Creative Commons-lisens

Telde kommune jobber for å fjerne disse slangene fra naturen fordi de utgjør en fare for bestanden av stedegne arter, blant annet Gran Canarias fredede gigantøgler (Gallotia stehlini), og de blåhalede skinkene (Chalcides sexlineatus), som også er fredet. 

Flere tusen eksemplarer i det fri

Bestanden av California-kongesnokene (Lampropeltis californiae getula) har økt til flere tusen eksemplarer på Gran Canaria opp gjennom årene etter at slanger slapp ut av fangenskap. I 2014 ble det anslått at det var 8.000 eksemplarer på øya.

Hverken California-slanger eller noen andre slangearter hører hjemme på Kanariøyene. I 1998 ble de første eksemplarene oppdaget i naturen nord på Gran Canaria. Det fins både vanlige og albinoutgaver av snoken i naturen.

Brukes i feller

Hannslangene som nå ble fanget inn i Telde skal dissekeres og hunslangene skal brukes til å i feller for å fange flere hannslanger slik at fødselsraten reduseres, skriver avisen Canarias 7.

Det har vært gjort flere forsøk på å fjerne California-slangene fra naturen med ulike metoder opp gjennom årene, men det har hittil vist seg umulig.

Slangene er ikke farlige for mennesker

I 2011 ble det satt av en million euro i EU-programmet "Life+" til å bekjempe slangene på Gran Canaria.