Politiet tror angivelig på tilståelse i barnedrapsaken på Gran Canaria

Stilt overfor nye beviser tror politiet at 56-åringen som er siktet for bortføring, seksuelt overgrep og drap på sjuåringen Yeremi Vargas på Gran Canaria i 2007 vil tilstå, skriver avisa La Provincia.

Yeremi Vargas forsvant i mars 2007, og er ikke sett siden.

Avisa viser til kilder med innsikt i etterforskningen. Den siktede bodde angivelig i Sardina del Sur, fem kilometer unna den savnede guttens hjem i Hondura-gaten i Vecindario.

Sjuåringen forsvant fra en lekeplass like ved hjemmet sitt der han lekte med sine kusiner den 10. mars 2007, og har vært savnet siden.

Har blitt avhørt før

56-åringen som nå er siktet sitter for tiden fengslet i Cadiz sør i Spania for bortføring av og et overgrep mot et barn.

Han skal tidligere ha vært i politiets søkelys i Vargas-saken, men ble aldri siktet.

Skal ha sagt ting til medfanger

En av grunnene til at han ble siktet denne uken, skal være at han har fortalt medfanger at han vet hvor liket av Vargas ligger.

I tillegg skal det ha kommet nye spor i etterforskningen og flere nye tips etter at politiet gikk ut med en oppfordring til publikum i mars i år.

Bygger på indisier

Flere spor peker angivelig mot den siktede. En hvit Renault 5 Oasis står sentralt.

Politiet tror en slik bil plukket opp Vargas ved lekeplassen, og den siktede skal ha eid samme bilmodell med samme farge på den tiden Vargas forsvant.

Bortførte annet barn fra El Doctoral

En annen indikasjon er at 56-åringen sitter varetektsfengslet i Cadiz siden i fjor, tiltalt for å ha bortført en niåring i El Doctoral like ved Vecindario 19, juli 2012 med en bil, fraktet ham til sørsiden av øya, og misbrukt barnet grovt seksuelt.

Han skal ha lokket barnet inn i bilen ved å fortelle at han hadde en sykkel til ham.

Barnets mor skal ha anmeldt saken i 2012, men den ble angivelig henlagt. Politiet tok etter sigende opp igjen saken i 2014, og i 2015 ble mannen fengslet.

Måten niåringen ble bortført på samsvarer angivelig med Yeremi Vargas forsvinning. 

Rettssak i november

Den første høringen i denne saken skal skje i provinsretten i Las Palmas 10. november, og mannen risikerer 13 år i fengsel, skriver avisa Canarias 7.

Snakket om saken i aktualitetsprogram

I tillegg kommer vitnemål som den siktede tidligere har avgitt i Vargas-saken seks måneder etter at gutten forsvant angivelig i et nytt lys.

Han skal da fortalt politiet at han visste hvem som tok Vargas, men politiet skal ikke ha ansett utsagnet som troverdig.

56-åringen skal opp gjennom årene ha skrytt overfor naboer at han er den siste så Yeremi Vargas, noe han gjentok i et intervju med tv-kanalen Antena 3 i mars fjor da politiet forsøkte å rekonstruere det som skjedde.

Politiet legger angivelig stor vekt på å finne liket av sjuåringen.