Hevder å ha oppdaget ”urbefolkninges hellige gral” på Tenerife

Amatøretnografen Carmen Dolores Gonzalez Francisco hevder å ha oppdaget en hulegravplass med over 700 guanchemumier og et stort antall gjenstander etter urbefolkningen i Arona kommune sør på Tenerife. 

Carmen Dolores Gonzalez Francisco hevder å ha gjort oppsiktvekkende arkeologiske funn på Tenerife, men vil foreløpig ikken avsløre hvor det ligger. Foto: Fra Gevics Facebook-side

Gravplassen skal befinne seg i det beskyttede naturområdet Ifonche, skriver Eldiario.es.

Blant gjenstandene Francisco hevder å ha funnet er skinn og steiner med tekster og symboler på, hulemalerier, spyd, potter og kar, alt i utmerket stand.

Vil ikke avsløre stedet

Hun nekter imidlertid å opplyse om hvor gravplassen befinner seg fordi hun etter eget utsagn vil beskytte det mot plyndring og ødeleggelse, noe som flere andre arkeologiske funn på Tenerife har vært utsatt for tidligere.

Gravstedet skal snart bli avslørt, og folk skal få anledning til å beskue funnene uten risiko for at de blir ødelagt, hevder hun.

Ikke konsistent med dagens lære

Flere av oppdagelsene vil angivelig slå beina under dagens lære om hvordan guanchene levde. Fransisco skriver en slags kronologisk novelle om sine funn på en Facebook-side.

Der beskriver hun, svært detaljert, blant annet at hulemalinger forteller historier som er linket til hverandre, at mumiene var gravlagt med gjensydd munn, og at barn og kvinner ble gravlagt sammen med skinn der historien om deres liv er fortalt.

Mystisisme

Amatørarkeologen beskriver funnene som ”Kanariøyenes hellige gral”, som vil forandre historien om urbefolkningen.

Fransisco har mange tilhengere, men mange er også svært skeptiske til realiteten i de påståtte funnene, særlig siden hun også omgir seg med en stor dose mystikk og mener at det ikke er tilfeldig at det er nettopp hun som er ”utvalgt” til å finne gravstedet.