80-åring må i fengsel for dyremishandling på Kanariøyene

En 80 år gammel mann fra Tenerife er dømt til tre måneders fengsel for mishandling av schæferhunden Vela. Det er første gang i historien noen er dømt for dyremishandling på Kanariøyene.

Schæfertispen Vela ble grovt mishandlet på Tenerife. Foto: Addanca

Mannen er også dømt til å betale 6000 euro for veterinærutgifter, skriver Diariodeavisos.es.

Retten fant det bevist at han har revet opp hunden med en spiss krok, sprayet den med et etsende stoff, og deretter overlatt den til seg selv.

Mishandlingen var en hevn på hunden

Mishandlingen skjedde på en gård i Camino de Las Cañadas i Güimar kommune på en ukjent dato i dagene fram mot 4. mai 2007.

Mannen hevnet seg trolig på hunden fordi den hadde hoppet inn i en griseinnhengning. Der drepte den to griser og bet ører av tre andre griser.

Hunden var nesten død

Det lokale politiet fant schæfertispa Vela 4. mai på en søppelplass på Tenerife. Hun veide da 14 kilo, var kraftig dehydrert, og var nær ved å dø. Normalvekten for en voksen schæfertispe ligger på 22-32 kilo.

Vela hadde flere stygge sår på ryggen og beina. Den stakkars hunden måtte gjennom flere operasjoner og en lang rekonvalesenstid for å komme til hektene.

Et øre og flere tær måtte amputeres.

Mannen ble saksøkt av dyrevernforening

Det var dyrebeskyttelsesforeningen Addanca som saksøkte mannen for vanskjøtsel og mishandling av schæfertispa.

Han ble tiltalt for å sulte ut hunden, slå den og spraye den med et etsende stoff.

Anklageren begjærte fengselsstraff i åtte år, og 6000 euro i kompensasjon for veterinærutgifter. I tillegg skulle han nektes å holde dyr i ett år.

Dommeren tok forsinkelser i rettssaken med i betraktning da straffen ble utmålt.