Slik blir hovedsentralen for superbussene i Las Palmas

Hovedsentralen for den nye superbusslinjen som er under bygging i Las Palmas, Metroguagua, skal ligge i Hoya de Plata ved innfartsåren i sør og blir for mange turister det første møtet med byen.

Dette blir det nye landemerket for den sørlige innfartsåren til Las Palmas, en ny hovedbussentral i Hoya de La Plata. Ill: Las Palmas kommune

Sentralen vil overta funksjonen som San Telmo i sentrum av byen har i dag som hovedsentralt for offentlig bytransport i Las Palmas, og ligger i utkanten av byen mye lenger sør.

Den er tenkt å bli et ikonisk landemerke ved den sørlige innfartsåren, skriver Las Palmas kommune i en pressemelding.

Koster ti millioner euro

Planene for sentralen ble presentert i går, torsdag. Byggebudsjettet er på ti millioner euro, og prosjektet skal snart legges ut på anbud.

Byggetiden er beregnet til to år.

Arealet blir på 7900 kvadratmeter.  Det blir bussentral, kontrollsenter, verksted, garasjer og parkering for bussene, parkområder og et kommersielt område.

Integreres i landskapet

Sentralen skal integreres diskret i landskapet og ligge lavt i terrenget med mye av bruksarealet under bakkenivå.

Det blir takterrase med hageanlegg og flott utsikt, lekeplass for barn, og en annen hage med trær, grøntområder og marine dyr som tema.

Dessuten, sykkelparkering, drosjeholdeplass, og fotgjengerveier som ikke skal berøres av annen trafikk til andre busslinjer i Paseo Blas Cabrera Felipe.

Dette er metroguagua

Guagua er det kanariske mordet for buss. Metroguaga er busser med plass til 200 passasjerer som skal kjøre 17 kilometer gjennom hele byen fra sentralen i Hoya del Plata i sør og helt til borgen Castillo de La Luz og havneområdet i nord.

Se en 3D-animert video av holdeplasser for den nye linjen 

Bussene får en marsjfart på 20 kilometer i timen. Det blir avgang hvert femte minutt, 20 holdeplasser, og bussene har en egen trafikklinje med fortrinn i trafikken.

Billettautomater skal installeres ved holdeplassene og det skal leges opp til lett påstigning for rullestolbrukere. 

Video: Metroguagua i handlegaten Mesa y Lopez

Video: Metroguagua i Pio XII-gaten

Superbusslinjen skal være ferdig i 2021. Kommunen har et ønske om å kunne bruke elektriske busser på linjen, så sant dette fins kommersielt tilgjengelig når linjen skal settes i drift.