Bekrefter at det er savnede Olivia (6) som er funnet død på havbunnen utenfor Tenerife

Fingeravtrykk bekrefter at det er den savnede jenta Olivia (6) som ble funnet død på 1000 meters dyp i havet utenfor Tenerife torsdag.

Olivia (til høyre) er funnet død. Letingen fortsetter etter søsteren Anna og jentenes far. Foto: Interpol

Det rettsmedisinske instituttet på Tenerife har bekreftet identiteten i dag.

Dette er kunngjort av den regionale Høyesterett på Kanariøyene.

Olivias søster Anna (1) og barnas far Tomás (37) er fortsatt savnet. Letingen fortsetter.

De har vært savnet siden 27. april, da barna ikke ble levert tilbake til moren etter et besøk hos faren. Han har delt foreldrerett med moren etter en separasjon.

Olivia skal ha ligget i en bag som var festet til et anker. En tom bag som også var festet til ankeret skal ha blitt funnet på samme sted.

Faren er mistenkt for å ha bortført og tatt livet av begge barna. Han skal ha sagt til moren i en telefonsamtale om kvelden 27. april at hun aldri ville få se dem igjen.

Forskningsskipet Ángeles Alvariño fra Spanias oseaniske institutt fant Olivia med hjelp av en undervannsrobot. Skipet benytter også sonar i letingen.

Det døde barnet ble fraktet til rettsmedisinsk institutt ved 18-tiden torsdag.

Faren ble registrert av overvåkingskamera da han lastet flere kofferter og bager om bord i en fritidsbåten 27. april, og sent på kvelden la ut fra båthavnen.

Han skal også ha blitt sett av en vakt i havnen.

Båten ble funnet drivende utenfor kysten noen timer senere. Det er i dette området letingen pågår, og det her man fant Olivia.