Tre uker med resultatløs leting etter savnede barn

Tre uker har gått siden to jenter på ett og seks år ble meldt savnet på Tenerife.

Interpol har sendt ut en internasjonale etterlysning av de savnede jentene Anna og Olivia. Foto: Interpol

Det mistenkes at faren, som også har forsvunnet, har bortført barna og holder dem skjult, men det er lagt lokk på etterforskingen.

Svært få detaljer er bekreftet fra offisielt hold.

Det som er bekreftet er at de er savnet, at letingen er omfattende, at domstolene har beordret etterforskning, og at det har gått ut internasjonal etterlysning via Interpol.

Foreløpig har det nesten utelukkende kommet frem spekulasjoner i pressen basert på anonyme kilder som oppgis å være kjent med etterforskningen, og innlegg fra barnas mor i ulike medier.

Det har ikke kommet frem noe som tyder på at politiet står foran et gjennombrudd.

Barnas far, som er separert fra moren, hadde barna hos seg den 27. april, men levert dem ikke tilbake til moren om kvelden, slik det var avtalt.

Bilder fra overvåkingskamera i en båthavn i Santa Cruz de Tenerife, viser faren laste bagasje i en fritidsbåt, og legge ut fra havnen sent samme kveld, men ingen av barna synes på bildene.

En vakt i havnen skal også bekreftet å ha sett faren den kvelden.

Båten ble noen timer senere funnet drivende nær kysten  uten mennesker om bord.

En bilbarnestol som skal tilhøre familien, ble funnet drivende i havet i nærheten.

Mannen skal ha sagt til barnas mor på forsvinningsdagen at hun aldri vil få se barna igjen.

SOS Desaparecidos, som sprer etterlysninger av savnede mennesker i Spania, har sent ut etterlysningsbilder av barna som skal vises på bankautomater rundt omkring i Europa.

Moren har  ved flere anledninger delt bilder og filmer av barna på sosiale nettverk og oppfordret til at de skal deles videre.

I og med at det meste av annen informasjon som har  kommet frem i spansk presse er ubekreftet, og fra anonyme kilder, blir det ikke gjengitt her i denne artikkelen.