Bedyrer at båtflyktninger ikke har smittet noen på Kanariøyene

Den regionale regjeringen på Kanariøyene garanterer at båtflyktninger ikke har smittet noen på øygruppen.

Disse båtene har fraktet flyktninger fra Afrika til Gran Canaria i år. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Langt over 3000 afrikanere har ankommet Kanariøyene på irregulært vis i cirka 100 småbåter i år. De siste ukene har cirka 100 av de ankomne testet positivt for covid-19, ifølge tall lokale myndigheter har formidlet.

Disse har ikke smittet noen på Kanariøyene, uttalte Julio Pérez, minister for offentlig administrasjon, juss og sikkerhet, i parlamentet i dag, tirsdag.

Det er ingen registrerte tilfeller av lokal smitteoverføring som resultat av at det kommer slike båter, uttrykte han videre.

Pérez hevder at dette er takket være den kanariske regjerings håndtering av flyktninger og andre immigranter som ankommer i slike båter fra Afrika.

Over 1000 av de ankomne i pandemiperioden har blitt testet for covid-19, og cirka 100 har vært positive, sa Perez.

Båtene blir med få unntak møtt av sjøredningstjenesten utenfor kysten, og passasjerene blir testet og isolert straks etter ankomst.

Passasjerene i de få båtene som kommer til land for egen maskin, blir nesten uten unntak samlet inn av politiet i løpet av timer.

Det var i går 199 aktive smittetilfeller på Kanariøyene, og båtflyktninger utgjør cirka halvparten. 

Forrige uke kom det sju flyktningbåter fra Afrika til Kanariøyene, de fleste til Gran Canaria, ifølge meldinger fra nødsentralen.

Tags