Corona stopper ikke ARC-seilasen

I forbindelse med Atlantic Rally for Cruisers, ARC regattaen på Gran Canaria, har Las Palmas kommune åpnet en egen turistinformasjon for de deltakende mannskapene. 

ARC regattaen arrangeres for 35 gang Foto: Canariajournalen

Hensikten med dette er å fremme de ulike turistmålene i hovedstaden.

Den 26. oktober var arrangementet offisielt i gang da World Cruising Club-teamet ankom Las Palmas for å ta imot årets deltakere.

Informasjonskontoret er lokalisert i det dedikerte havneområdet for regattaen, som er fritidshavnen El Muelle Deportivo.

Havnen er utgangspunktet for regattaen som går fra Las Palmas til Santa Lucia i Karibia. Til sammen deltar nesten hundre seilbåter.

Regattaen som arrangeres for 35. gang, startes i to avganger. Den første avgangen er 8. november og den andre er 22. november.

Som resultat av pandemien har World Cruising Club redusert antall seilbåter som deltar i de to toktene i 2020. ARC Plus, som har avgang søndag 8. november og går via Kapp Verde, starter med 26 seilbåter; og ARC, som går direkte til Santa Lucia, har avgang søndag 22. november, og starter med 63 båter.

Turistsjefen i Las Palmas, Pedro Quevedo uttaler i en pressemelding at regattaen virkelig er med på å gi et oppsving i økonomien, selv om man har vært nødt til å redusere antall deltakere.

"Det å kunne arrangere denne regattaen for 35. året i byen vår, gir en garanti for at Las Palmas er en sikker destinasjon, som er forberedt på å holde arrangementer i en helsekrise. Tilstrømmingen av mannskapene er med på å styrke økonomien til de firmaene som tilbyr sine tjenester til seilbåtene, samt økonomien til turist-, og fritidssektoren."

Turistsjefen besøkte installasjonene i havnen den 26. Oktober for å gå igjennom de ulike smitteverns- og sikkerhetstiltakene som skal være med på å sikre en forsvarlig gjennomført regatta.

Tags