Ny vannforsyning til Puerto de Mogán er fortsatt i det blå

Turistidyllen Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria er snublende nær ferskvannsmangel, men et lenge planlagt avsaltingsanlegg for sjøvann lar fortsatt vente på seg.

Det er fortsatt uklart når vannforsyningen blir sikret i Puerto de Mogan, som nå er på vei inn i en videre utbygging av turistanlegg. Foto: Hugo Ryvik

I dag begynner arbeidet med å legge rør fra Playa de Mogán, hvor et framtidig avsaltingsanlegg skal ligge, til en kommunal pumpestasjon som ligger ved innfartsåren til Puerto de Mogán en drøy kilometer opp i Mogán-dalen.

Borgermesteren i Mogán kommune, Francisco González, kan likevel ikke svare på når selve avsaltingsanlegget vil bli bygd, skriver Laprovincia.es. 

Mangeårig problem

Allerede for tolv år siden advarte vannverket på Gran Canaria om at vannforsyningen til Puerto de Mogán var kritisk.

Siden har turiststedet blitt kraftig bygd ut, og klagestrømmen øker fra hotelleiere og andre næringsdrivende.

Mange mener at kommunen er mer opptatt av moderniseringsplaner og videre utbygging enn av å sikre den nødvendige vanntilførselen.

Bruker landbruksvann til kranvannreserve

For å bøte litt på problemet inntil et avsaltingsanlegg er på plass en gang i ukjent framtid, blir det lagt en forbindelse fra El Mulato-dammen til de kommunale vannrørene.

Vannet fra denne dammen blir i dag brukt til vanning av dyrket mark.

Beslutningen har fått bønder i Mogán til å murre. De frykter at de kan miste nødvendig vannforsyning til landbruket sitt.

Kommunen insisterer imidlertid på at vannet kun skal bli brukt i tappevannsystemet i nødstilfeller når de vanlige kildene er tørre.  

Tags