Slår et slag for astroturismen

Kommunen La Aldea de San Nicolás vest på Gran Canaria bygger tre nye utsiktsplattformer for stjernekikking, til glede for fotografi-, rom-, og arkitekturinteresserte.

Gran Canaria blir ansett som et glimrende sted å studere stjerner og planeter. Illustrasjon: freephotos

Prosjektet har fått navnet “Miradores astronómicos Astra La Aldea de San Nicolás” og skal utføres av firmaet Obdulia González Quintana.

Arbeidet skal starte innen kort tid og prosjektet er ventet å ta tre måneder å ferdigstille.

Subsidiering av prosjektet skjer via turistdepartementet på Gran Canaria gjennom FDCAN-fondet.

Kommunen tok selv initiativ til prosjektet, og målet er å påse at de har flere strategisk plasserte plattformer som er godt egnet til stjernekikking, slik at kommunen blir mer egnet som reisemål for astroturismen.

De nye utkikksplattformene blir en del av et nettverk av utkikksplattformer plassert rundt omkring på Gran Canaria.

Utkikksplattformene skal plasseres på tre steder plukket fra en liste av strategisk aktuelle posisjoner for stjernekikking, fotografering og arkitektur.

De tre stedene som ble valgt er Mirador del Balcón langs GC-200, Cruz del Siglo og La Sabinilla.

Himmelen til La Aldea de San Nicolás er erklært av organisasjonen Starlight som et Starlight-turistmål, på grunn av sin unike kvalitet i stjernekikkersammenheng, og er derfor et ettertraktet reisemål for astroturismen.

Tilretteleggingen av øyas nettverk av strategiske utkikkspunkter er et samarbeid mellom turistforeningen, biosfærereservatet og øyrådet.

"Å jobbe hånd i hånd med disse øyorganisasjonene styrker argumentet ytterligere for fremming av denne samarbeidstrategien." sier ordføreren i La Aldea de San Nicolás, Naira Navarro, i en pressemelding fra kommunen.

Tags