Arkeologiske utgravinger i Mogán og Fataga åpner for publikum

I dag blir restene av en bosetting for urbefolkningen, Cañada de Los Gatos i Puerto de Mogán, og gravstedet Arteara på Gran Canaria åpnet for publikum etter å ha blitt restaurert av øyrådet.

Cañada de Los Gatos ligger like ved stranden i turistbyen Puerto de Mogán. Foto: Mogán kommune

Cañada de Los Gatos er restene av en, etter den tidens forhold, stor kystby i Puerto de Mogán som eksisterte for over 1000 år siden.

Utgravingene består av 19 strukturer, hvorav noen bolighus bygd av stein. Disse ligger i fjellsiden på østsiden av dalen, ikke langt fra standen og rett bak noen boligbygninger.

Arteara-gravstedet ligger i en steinrøys i Fataga-ravinen.

Åpent hele året

Begge utgravingene skal være åpne for publikum fra tirsdag til søndag året rundt, bortsett fra 1., 5. og 6. januar, 1. mai og 24. og 25. desember. Fra april til september er åpningstidene fra 10 til18, og resten av året fra 10 til 17.

Inngangsbilletten koster fire euro, og det er gratis for barn under ti år. Denne første uken er det imidlertid åpent hus og gratis inngang.

Flere interessante utgravinger

Nettverket av arkeologiske utgravinger i regi av øyrådet som nå er åpne for publikum på Gran Canaria består i tillegg av Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada de Gáldar, el Maipés (Agaete), el Bentayga (Tejeda), el Cenobio del Valerón (Santa María de Guía) og Guayadeque (Agüimes).

I 2015 er det planer om å åpne Las Fortalezas (Santa Lucía de Tirajana) og Centro de Interpretación de Risco Caído (Artenara).

I tillegg fins en del som ikke øyrådet på Gran Canaria har hånd om, blant annet El Tejar (Santa Brígida); Tufia, La Restinga, Cuatro Puertas og Lomo de los Melones (Telde); Llano de las Brujas (Las Palmas de Gran Canaria); El Burrero (Ingenio); og  Punta Mujeres og El Llanillo (San Bartolomé de Tirajana).