ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JULI 2020
Taket på den nye barneskolen i Arguineguin. Foto:Ayuntamiento de Mogan

Arguineguín: Grønne tak for en grønnere fremtid

Den nye barneskolen i Arguineguín, som åpner kommende skoleår, er prydet med grønne tak for å gi bedre inneklima.

Taktypen er såkalte ekstensive grønne tak med lokale plantearter valgt med omhu for sine egenskaper i møte med øyas klima, blant annet for sin levedyktighet i tørre perioder, heter det i en pressemelding fra Mogan kommune.

Grønne tak er med på å sikre jevnere inneklima og skjerme mot de mest ekstreme temperaturene, både i årets varmeste og kaldeste perioder. Dette betyr at det ikke vil være nødvendig å installere eget klimaanlegg.

For å sikre de grønne takenes tilgang på vann er det blitt installert et 1500-liters renseanlegg som filtrerer utslagsvann fra skolens toaletter og dusjer. Renseanlegget vil få strøm fra solcellepaneler som også er blitt installert på skolen.

Skolen har en egen seksjon for barn i alderen 0-3 år som skal administreres av kommunen. En annen del skal administreres utdanningsrådet, slik at aldersgruppen 3-6 år som foreløpig undervises i CEIP i Playa de Arguineguín kan overføres hit.

Det er investert til sammen 2.542.874,62 euro i prosjektet, og det er delvis finansiert av ERDF/FEDER (European Regional Development Fund). Investeringen er gjort som en del av kommunens plan for bærekraftig byutvikling.

Skolen skal blant annet oppfylle kravene til det niende hovedmålet i det flerregionale programmet for Spania ERDF/FEDER 2014-2020. Det niende hovedmålet er å “Fremme sosial inkludering, bekjempe fattigdom og annen form for diskriminering".

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER