Nordiske Ving-guider på Kanariøyene jobber uten lønn etter Thomas Cook-konkursen

Mange av Vings guider på Kanariøyene og andre reisemål i Spania får ikke lønn etter at Thomas Cook gikk konkurs.

Thomas Cooks konkurs får mange ringvirkninger, også for nordiske Ving-guider. Foto: Pixabay

Dette er situasjonen selv om Vings nordiske virksomhet ikke er konkurs og driver videre, skriver Aftonbladet.

Også norske guider skal være uten lønn, ifølge E24, som har snakket med informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge.

Mange har blitt nødt til å låne penger for å ha råd til mat, ifølge den svenske avisen.

 Vings nordiske medarbeidere i Spania har angivelig måttet jobbe uten lønn i over en uke nå  under trusler fra sjefene om at de får sparken hvis de ikke jobber, sriver Aftonbladet, som siterer en reiseleder på Gran Canaria.

De skal heller ikke ha fått dekket utgifter til bensin og parkering for tjenestekjøring.

Thomas Cook gikk konkurs før lønnen skulle utbetales, sier Røhr-Staff til E24.

Fredrik Henriksson, kommunikasjonssjef på Ving-gruppen, sier til Aftonbladet at det er 75 personer som ikke har fått lønn, og at lønningene er deres høyeste prioritet.

Det blir opplyst at problemet kommer av at de ansatte i Spania som  jobber for Ving er ansatt i et spansk selskap, Destination Incoming, som også gikk over ende i Thomas Cook-konkursen.

En konkursforvalter skal angivelig utnevnes på fredag,  og det er denne som skal drive prosessen, ifølge Henriksons uttalelser til Aftonbladet.

Han sier videre at Ving gjør alt de kan for å gjøre situasjonen lettere, blant annet ved å ha informert om at lønnen blir forsinket, og ved å jobbe for å sikre at ansatte i utlandet blir ansatt i nye firma som Ving kan kontrollere.

Ving-guider på Kanariøyene skal ha blitt informert i et møte om at det kan gå opptil tre måneder før de får lønn.

Røhr-Staff sier til E24 at guidene har fått beskjed om at forskudd på lønn kan utbetales for de som ønsker det. Stemningen blant guidens e er god, ifølge Røhr-Staff.

Vings nordiske virksomhet leter for tiden etter nye eiere, og skal ha flere interessenter, men ifølge den svenske avisen er det usikkerhet blant guidene om selskapet kommer til å klare seg.

Noen av de reisende med Ving har etter sigende opplevd flyforsinkelser og avlyste utflukter  som følge av Thomas Cook-konkursen.

En reisegaranti på 530 millioner svenske kroner av totalt 1,4 milliarder til Ving er angivelig b tilbakekalt og må betales innen 15. oktober, ifølge Aftonbladet. Det betyr at Ving må finne nye garantister for beløpet.’

Det er ingen dramatikk i dette, sier Henriksson til Aftonbladet.

Tags