25 prosent kostnadsreduksjon for Spanias første eldrosje

Eieren av den første elektriske drosjen i Spania har spart 25 prosent på å benytte elbil, inkludert bilkjøpet, fortalte han på elbilmessen Movelec i Las Palmas i helgen.

Elbiler kjørte i karavane i Las Palmas som avslutning på elbilmessen Movelec. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Roberto San José kjøpte elbilen i 2011, og har spart 75 prosent på driftskostnadene.

En annen fordel han trekker frem er at kundene får en mer komfortabel og avslappende transport.

Har spart 11.600 euro

San José kjører en Nissan Leaf, og kostandene hittil, inkludert innkjøpet, har vært 36.000 euro.

Med en tilsvarende bil med forbrenningsmotor ville det vært 47.600 euro, hevder han.

Bilen kan kjøre 1000 kilometer til en strømkostnad av 20 euro. Den har knapt nok hatt noen verkstedsutgifter, stor sett bare skifte av luftkondisjoneringfilter til en kostnad av 50 euro.

50 prosent restkapasitet etter seks år

Drosjen har kjørt 327.000 kilometer. Batteriet er fortsatt det originale som ble levert med bilen da den var ny, og det har fortsatt en kapasitet på 50 prosent.

Da bilen var ny, var det tolv streker for batteriets kapasitet. Etter 100.000 kilometer gikk det ned til elleve strek. Med besparelsene han har hatt, kunne han kjøpt to nye batterier, hevder eieren.

San José hevder at nye elbiler har god nok batterikapasitet til å brukes i to påfølgende drosjeskift, blant annet fordi de kan hurtiglades. I dag garanterer bilprodusentene minst 70 prosent restkapasitet etter åtte år.

Selv bruker han ventetiden mellom turer til å lade batteriet i sin seks år gamle bil.

40 ladestasjoner i Las Palmas

Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife skal ha 40 ladestasjoner hver for elbiler rundt omkring i byene ved utgangen av 2018, så lading vil ikke være noe problem for drosjene.

Øyrådet har også inngått avtaler om installasjon av 17 andre ladepunkter andre steder på øya. Planen er at det skal være maksimalt 40 kilometer mellom hver ladestasjon.

Lenker

Ladestasjoner for elbiler 

Sammenlign bilpriser i Spania, inkludert elbiler, på OCU.

Tags