God Jul fra Canariajournalen !

Canariajournalen ønsker alle lesere, medarbeidere, samarbeidspartnere og annonsører en fredelig jul ! Her er noen forslag til ting du kan gjøre i julen på Gran Canaria.

Fra julekrybben i sand på Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Belen de arena de Las Palmas

I år er det ekstra mange nordboere på Gran Canaria, skandinavenes favorittferiested, i julen.

Canariajournalen fortsetter å publisere nyheter og informasjon om smått og stort som skjer på Kanariøyene i løpet av julen.  

Følg gjerne med i vår Det skjer-spalte for å se hvilke arrangementer som pågår, og følg oss på Facebook eller Twitter for å holde deg kontinuerlig oppdatert.

En ting som du ikke bør gå glipp av i julen på Gran Canaria,er den fabelaktige julekrybben i sand på Canteras-stranden i Las Palmas. Den er åpen for publikum hver dag til og med den første uken i januar.

Krybben ligger i La Puntilla-sonen på stranden, i motsatt ende av Alfredo Kraus-auditoriet (konserthuset). 

Det store akvariet Poema del Mar ikke så langt unna julekrybben, og kan også være verdt et besøk.

Mellom julekrybben og akvariet finner du Santa Catalina-parken, som er et fint sted å ta en rast.

Mye musikk og kultur

Las Palmas har mye annet å by på. Konserthuset Alfredo Kraus holder jule- og nyttårskonserter, og det er levende musikk på mange av barene rundt omkring i byen også, særlig i strandsonen og ved auditoriet.

Bydelene Triana og Vegueta er byens eldste,og ligger helt i den andre enden av sentrum.

Her finner du historiske bygninger, en flott katedral, museer, kunsthaller, restauranter og et stort utvalg butikker. Triana har øyas beste handlegate.

Nyttårsfester i offentlig regi og med gratis inngang, finner du i nær sagt alle byer og større tettsteder, også i turistområdene sør på øya: blant annet i San Fernando i Maspalomas, og i Arguineguín i Mogán.

På sørsiden er det også markeder og et hav av konserter og andre arrangementer som pågår, samt attraksjoner for barn, slik som Holiday World i Maspalomas og Angry Birds-park i Puerto Rico.

Utflukter med bil og til fots

En utfart eller to med bil i julen er også å anbefale. Her finner du noen tips til bilturer:

Bilturer på Gran Canaria (turforslag)

Mange skandinaver liker å gå i naturen, og Gran Canaria har et vell av flotte turstier med stor variasjon i naturen i øyas fire klimasoner:

Vandringsruter

Søker du fornøyelser og andre aktiviteter, finner du en god oversikt her:

Fornøyelser og aktiviteter på Gran Canaria

Foretrekker du strandlivet ? Gran Canaria har 60 kilometer med strender, og mange holder høy kvalitet.

Strandliv på Gran Canaria

Flere nudiststrender fins, for de som liker å være trådløs, og bortgjemte strandperler kan oppsøkes for de som vil slippe unna folkemassene.

Tags