Snublefelle på Maspalomas-stranden erstattes med tryggere gangunderlag

En gangvei fra fyret i Maspalomas ut på Maspalomas-stranden har lenge vært en snublefelle av de store hvor utallige turister har snublet og falt. Nå blir den erstattet med tryggere gangunderlag i sandfarget materiale.

Det nye gangunderlaget ut på Maspalomas-stranden gjør spaserturen tryggere for turistene. Foto: San Bartolomé de Tirajana kommune

Det er brukt fiberplater som skal være tryggere, mer komfortable å gå på og mer slitesterke, ifølge en pressemelding fra San Bartolomé de Tirajana kommune. Tidligere var gangveien laget i tremateriale.

Kunstfiber erstatter med andre ord trefiber.

De nye platene er 1,20 ganger 1,20 meter og er skjøtet sammen to og to i bredden slik at gangveien er 2,40 meter bred og 130 meter lang. De skal være sterke nok til å kjøre lettere maskiner på.

Den går mellom en plattform ved hotell Lopesan Ifa Faro og kjøpesenteret Oasis, og skal være ferdig lagt de kommende dagene.

Kommunen står for hele kostnaden på 30.000 euro. For den første delen av gangveien, som ble lagt tidligere, delte private selskaper med virksomhet ved stranden og kommunen kostnadene.