Stor motstand mot å bygge pir ved Maspalomas-fyret

Et spansk selskap har levert en søknad med forslag om å bygge en 230 meter lang pir med et areal på 4886 kvadratmeter ut i havet fra Maspalomas-fyret sør på Gran Canaria, men møter stor motstand.

Illustrasjonen viser hvor det er tenkt at piren skal ligge. Ill: Cabildo de Gran Canaria

Planene ble presentert i en bulleteng fra myndighetene nylig. Det førte til at et opprop mot planene ble startet på Change.org, og flere tusen underskrifter kom inn på kort tid.

I oppropet blir det påpekt at en slik pir vil påvirke miljøet, både visuelt og for økosystemet i området, slik som havbunn, sand, dyre- og plantearter, og bølgeformasjon.

Kommunestyret i San Bartolomé de Tirajana kommune er også i en pressemelding negative til planene, skriver avisen Canarias Ahora. I tillegg stiller øyrådet på Gran Canaria seg helt avvisende til planene.

Til og med hotellenes egen bransjeforening AEAT er negativ til planene, som de mener er unødvendig, ikke bærekraftig og kan forstyrre naturlige bølger og havstrømmer samt påvirke de sårbare sanddynene i Maspalomas.

I planene er det lagt opp til en inndeling av piren i en seksjon for båter som kan ta turister med på tur og en for utleie av trampebåter.

Første seksjon er 119 meter lang og 15 meter bred, og andre seksjon er 103 meter lang og 30 meter bred. Budsjettet er på 3,6 millioner euro.