ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. NOVEMBER 2016
Guardia Civil-bil. Foto: Egil Ryvik
Guardia Civil-bil. Foto: Egil Ryvik

Politiet søker etter mistenkt jihadist på Gran Canaria

Politiet søker angivelig etter en mann som bor i Vecindario sørøst på Gran Canaria sammen med palestineren som lørdag ble pågrepet på flyplassen i Madrid, da han angivelig var på vei til Syria for å slutte seg til IS.

ANNONSE

De to mennene har angivelig felles bopel i Tinajo-gaten i Vecindario, og begge skal være mistenkt for å være radikaliserte islamister. På søndag ble gaten stengt av mens et stort oppbud politi, de fleste med maskerte ansikter, gjennomsøkte boligen og et tilhørende garasjeanlegg med hjelp av hunder.

Se video av husransakelsen (ekstern lenke)

Den pågrepne mannen skal ha blitt ført til boligen i håndjern mens husransakelsen pågikk, ifølge avisen La Provincia. Flere bokser skal ha blitt båret ut av boligblokken under aksjonen, som pågikk i cirka tre timer.

Palestineren (38) som ble pågrepet på Bajaras-flyplassen på lørdag, fikk angivelig spansk statsborgerskap i 2012. I juli i år skal han ha forsøkt å ta seg til Syria via Tyrkia, men ble pågrepet før han kom så langt og sendt tilbake til Spania.

Denne gangen skulle han angivelig fly fra Madrid til Jordan.

Han skal da ha vært i politiets søkelys siden 2014 for å ha spredd islamistisk propaganda, ifølge det spanske innenriksdepartementet. I dag blir han fremstilt for en dommer.

Siden 2015, da terrorberedskapen ble hevet til nivå 4, er 168 mistenkte jihadister pågrepet i Spania. I desember i fjor ble et mistenkt IS-medlem pågrepet på Fuerteventura. En kvinne er tidligere pågrepet på Kanariøyene for å ha rekruttert ungdommer til IS.

De siste pågripelsene i Spania skjedde i A Coruña og Almería i dag tidlig. Fire personer ble arrestert, skriver innenriksdepartementet i en pressemelding.

Les også

Mistenkt jihadist med bosted på Gran Canaria pågrepet i Madrid

Mistenkt IS-medlem pågrepet på Kanariøyene

Liten fare for terrorangrep på Kanariøyene

Mann dømt for oppfordring til terror på You Tube

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE