Falsk «silikonlege» dømt til 30 års fengsel

En falsk lege som injiserte silikon i leppene til en rekke kvinner uten autorisasjon eller formell utdanning, er dømt til nesten 30 års fengsel.

 En falsk lege som injiserte silikon i leppene til en rekke kvinner uten autorisasjon eller formell utdanning, er dønt til nesten 30 års fengsel.

Kvinnene betalte 400 euro hver for behandlingene.

Kvinnene ble forledet til å tro at leppene skulle injiseres med hyaluronsyre. I stedet ble det brukt flytende silikon, som ikke er godkjent for dette formålet.

Ikke-sanitære forhold

Injeksjonene ble foretatt i rom uten sanitærutstyr i den falske legens hjem i Las Palmas, og i en eiendom i Playa del Inglés sør på Gran Canaria.

Etter en tid begynte minst 37 av kvinnene å føle ubehag, slik som hevelser, granulose (små klumper) eller intens smerte, står det i domsomtalen.

Kvinnene betalte 400 euro hver for behandlingene.

Domstolen i Las Palmas har også bestemt at kvinnene som ble skadet av behandlingen skal kompenseres med til sammen 181 000 euro.

Pågikk i fire år

Injeksjonene ble foretatt i årene 2016- 2019.

Den falske legen er kjent skyldig i 17 skadetilfeller som hver gir en straff på ett år og tre måneders fengsel, og 20 tilfeller som hver gir en straff på fem måneders fengsel.

I tillegg er det ilagt en bot på 4500 euro for å ha operert som lege uten å ha noen form for kvalifikasjoner.

Domstolen ga frikjennelse for tiltalepunkter om svindel og forbrytelser mot folkehelsen.

Dommen slår fast at skadene ikke ble påført med hensikt, men på grunn av uansvarlighet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags