Dødstallene fra flyktningtragedien er oppjustert til 50

50 mennesker døde under overfarten fra Mauritania til Kanariøyene i en langkano som ble oppdaget sør for La Gomera onsdag ettermiddag.

14 mennesker omkom i ny flyktningtragedie ved Kanariøyene.

Illustrasjonsfoto

 

I den første rapporten fra tragedien ble det opplyst at 10-12 passasjerer hadde dødd under overfarten og blitt lempet over bord.

Nå er det gjennomført flere intervjuer med de 67 overlevende, og tallet er justert opp til 50, skriver nyhetsbyrået Efe.

Elleve av de overlevende ble innlagt på sykehus. En av dem, en mann i 20-årene, døde kort tid etter innleggelsen, opplyser Efe.

Båten skal ha fått motorstopp tre dager etter at den la ut fra Nouakchott i Mauritania, og drev på havet i ti dager til den ble oppdaget over 200 kilometer sør for La Gomera onsdag ettermiddag.

Redningsbåten med de overlevende kom inn til havnen i La Restinga på El Hierro torsdag morgen.

Onsdag og torsdag kom det 677 flyktninger og andre migranter i sju båter til Kanariøyene i løpet av 24 timer, seks langkanoer og én gummibåt, ifølge opplysninger fra nødsentralen og sjøredningstjenesten.

På fredag kom en gummibåt med 64 passasjerer til Lanzarote.

I årets fem første måneder kom det over 17 000 flyktninger og andre migranter til Kanariøyene i småbåter fra Afrika ifølge en rapport fra det spanske innenriksdepartementet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags