Anmelder utvidelse av havn til Europakommisjonen

Miljøorganisasjonen Clean Ocean Project anmelder utvidelsen av Corralejo-havnen på Fuerteventura til Europakommisjonen.

Anmelder utvidelse av havn til Europakommisjonen

Havnen i Corralejo.

Organisasjonen hevder at utvidelsen er unødvendig og i strid med forskriftene om holdbarhet og miljøvern som kreves av den kanariske befolkningen.

Prosjektet er overdimensjonert, og vil ødelegge fiskebyen, slås det fast.

Clean Ocean Project påpeker at det er en utdatert visjon med stor påvirkning på miljøet.

Utbyggingen ble fremmet i 2021 av den kanariske regjeringens daværende viseminister for infrastruktur.

Målet med utbyggingen er å skape en større havn som både skal dekke dagens bruk og fungere som cruisehavn for skip som er opptil 150 meter lange.

I tillegg skal det skapes et område for kommersiell virksomhet og rekreasjon.

Slik er det tenkt at den nye havnen skal se ut. Illustrasjon: CleanOceanProject

Clean Ocean Project vil at den kanariske regjeringen skal kreve en stopp for utbyggingsplanene av øyrådet på Fuerteventura. Organisasjonen advarer også om at prosjektet vil kreve unødvendig offentlig finansiering.

Turbulens og sedimentering  i havnen i byggefasen vil påvirke habitater i et stort areal av havbunnen, konkluderes det med i en rapport fra regjeringens tjeneste for biologisk mangfold fra 2022.

1170 rev, 1110 sandbanker som er konstant dekket av grunt sjøvann, og 830 grotter som er helt eller delvis under vann finnes i området, viser rapporten til.

En rekke arter med forskjellig grad av beskyttelse holder til der.

Det vises også til uopprettelige skader på det biologiske mangfoldet fra byggingen av den eksisterende havnen, og at en utvidelse vil medføre ytterligere uopprettelige skader.

Prosjektet har vært gjennom en offentlig høring, men Clean Ocean Project påstår er til at det ble gjort feil i prosedyrene for denne.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!