Tok 30 fyllekjørere på 15 dager

Video: 30 sjåfører ble i løpet av 15 dager tatt for rattfyll i Telde kommune øst på Gran Canaria.

Politiet har startet en kampanje med ekstra mange trafikkontroller på bakgrunn av en økning av kjøring i påvirket tilstand og flere trafikkulykker.

Kontroller har blitt gjennomført i et samarbeid med droneenheten i politiet, Unidron, på forskjellige dager i løpet av første halvdel av mai, opplyser lokalpolitiet.

Sjåførene ble sjekket både for alkohol og narkotika.

16 sjåfører som testet positivt for alkohol er ilagt bøter på mellom 500 og 1000 euro og mistet seks punkter i førerkortet.

Seks sjåfører skal fremstilles for en domstol etter å ha testet positivt. Fire av disse var involvert i trafikkulykker.

De andre påvirkede sjåførene som ble tatt, testet positivt for narkotika.

Noen sjåfører ble også tatt for å kjøre uten førerkort.

Kontrollene er et preventiv og bevisstgjørende tiltak som skal føre til at flere sjåfører vil holde trafikkreglene og la være å kjøre i påvirket tilstand, opplyses det.

Politiet legger hovedsakelig kontrollene til steder hvor rattfyll er et kjent problem, slik som La Mareta.

I området ved kjøpesenteret  Alcampo har flere sjåfører dessuten blitt ilagt bot for å spille for høy musikk fra bilene, og kjøre med ulovlige eksosanlegg som lager mye støy og forstyrrer innbyggerne.

Området er et treffsted for motorentusiaster.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags