Må mure igjen kjøpesenter for å hindre okkupasjon

Inngangene til lokalene i underetasjene i det kondemnerte, gamle kjøpesenteret Metro i Playa del Inglés er beordret gjenmurt av San Bartolomé de Tirajana kommune.

Metro kjøpesenter i Playa del Inglés.

Metro kjøpesenter Playa del Inglés. Arkivfoto

Kommunen har pålagt eierne av lokalene å stenge inngangene med murblokker.

Kort frist

Eierne får en frist på en og en halv måned på å gjøre dette.

Hvis ikke, tar kommunen seg av gjenmuringen og sender regningen til eierne, og de risikerer å bli anmeldt for lovbrudd.

Stengt i over ti år

Kjøpesenteret har vær stengt siden 2013, med unntak av sju lokaler i overetasjen med inngang fra offentlige gater, og ble formelt kondemnert i september 2022.

Fikk klager

Bakgrunnen for gjenmuringsordren er at innbyggere i området og FEHT, en forening for reiselivsbedrifter, har levert inn klager om at lokaler blir okkupert.

De siste årene har kjøpesenterets tre underetasjer blitt brukt til overnattingssted av folk som har brutt seg inn gjennom gjerdene som ble satt opp i 2013.

Ikke godt nok avstengt

Etter at klagene kom inn, har lokalpolitiet gjennomført inspeksjoner og levert en rapport til kommunen som sier at gjerder, hengelåser og overvåking ikke er tilstrekkelig til å hindre folk fra å ta seg inn.

Kommunen har planer om å rive Metro-senteret, opplyser ordføreren.

Prosedyrene for å få gjort dette er ventet å bli klare i andre halvdel av 2024, en prosedyre som må gjøres på nytt fordi fristen har blitt overskredet etter kondemneringen i 2022.

Deretter skal eierne gis en frist på seks måneder til å starte prosedyrene for rivning.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!