Hipp, hipp hurra og gratulerer med dagen, Kanariøyene!

I dag er det 41 år siden parlamentet på Kanariøyene hadde sin første sammenkomst.

30.mai er Dia de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag".

Gratulerer med dagen!

30.mai er Kanariøyenes markering av at øygruppen ble en autonom region i Spania.

Día de Canarias er Kanariøyenes "nasjonaldag", eller "regionaldag", for å være mer presis, og feires over alt på alle Kanariøyene.

Parlamentet på Kanariøyene hadde sin første sammenkomst 30. mai 1983, med Pedro Guerra Cabrera som president.

Mange arrangementer

Dagen blir markert med både formelle og uhøytidelige feiringer.

Det er en rekke kulturaktiviteter gudstjenester, sportsarrangement, show, opptredener, konserter, utstillinger, folklore og offentlige og private fester i byer og landsbyer rundt omkring på Kanariøyene i dag.

Mange kler seg i kanariske folkedrakter, og tradisjonell, helkanarisk mat står på menyen for de fleste innfødte kanarierne i dag.

Paseo de Romero

El Paseo Romero i Las Palmas er at av dagens høydepunkt, et opptog med folkloregrupper og vogner som går gjennom byen. 15 000-20 000 mennesker pleier å delta på dette.

Stengte butikker

De fleste bedriftene og offentlige kontorer holder stengt 30. mai, men en del matbutikker og butikker i turiststrøkene holder åpnet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags