27 land representert i årets Anfi Challenge Mogán Gran Canaria

Over 400 påmeldte fra 27 forskjellige land deltar i årets utgave av triatlonet Anfi Challenge Mogán Gran Canaria, som går av stabelen 20. april.

Med sitt milde klima er sørkysten på Gran Canaria ideell til utendørsaktiviteter tidlig i den europeiske sommersesongen, og dermed perfekt for triatlon når resten av Europa fortsatt er i ferd med å våkne etter å ha ligget i vinterdvale.

Triatlonet går av stabelen 20. april og kan i år regne med over 400 påmeldte deltakere, både amatører og profesjonelle, melder Mogán kommune i en pressemelding.

Deltakerne er fra unge utøvere på 20 år og opptil veteraner på mellom 65 og 69 år.

Konkurransen er delt inn i halvdistanse, kortdistanse og stafett.

Hovedkonkurransen halvdistanse består av 1900 meter svømming, 90 kilometer sykling og 21 kilometer til fots. Disse distansene utgjør halvparten av det som nå kalles langdistanse, som er den opprinnelige triatlondistansen.

Foto: Mogán kommune

Triatlonets første etappe er en svømmeetappe som byr på 1900 meter i rolig, åpent vann.

Etappen som derimot anses som ildprøven til Anfi Challenge Mogán er den 90 kilometer lange sykkeletappen.

Denne etappen omtales som tøff, krevende og dynamisk og med stigninger som skiller klinten fra hveten før den avsluttende løpsetappen på 21 kilometer, den mest nervepirrende av etappene der hvert sekund teller.

Representanter fra hele verden

Selv om konkurransen åpner triatlonsesongen for europeiske utøvere, er det ikke bare europeere på deltakerlisten.

Deltakerne i årets konkurranse kan virkelig sies å komme fra alle verdens kanter, da fire av verdens seks kontinenter er representert.

Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Spania stiller med de største gruppene av utøvere. Deretter følger Belgia, Italia, Danmark, Polen, Sveits, Nederland og Australia.

Det kommer også utøvere fra andre siden av Atlanterhavet, nærmere bestemt fra Canada, USA, Mexico og Argentina.

I tillegg kommer også representanter fra India, Sør-Afrika, og Nord-Makedonia, Ukraina, Slovakia, Slovenia, Østerrike, Tsjekkia, Finland, Ungarn, Irland og Sverige.

Kanariske utøvere er heller ikke fraværende i konkurransen.

Zaira Lorenzo fra Lanzarote, med flere podiumsplasser fra tidligere løp i ryggsekken, har sin debut som profesjonell utøver.

Carolina Laurentiu, fra Castilla y León, har også forsikret om sin tilstedeværelse på øya.

Silvia Costas fra Barcelona følger sin drøm og sikter mot en plass blant de fem beste nasjonalt.

Konkurransen er et av triatlonenene i verden med flest profesjonelle triatlonatleter, samt et av de få arrangementene som klarer å samle så mange deltakere med så mange ulike nasjonaliteter i en og samme konkurranse.

Konkurrerende syklister på vei ut av en kort tunnel
Foto: Mogán kommune

Høyt nivå

Blant de bekreftede deltakerne finner man mange nasjonale og internasjonale talenter og mestere, både menn og kvinner, og nivået er nok en gang høyt. Over 40 profesjonelle på verdensnivå er påmeldte.

Fra tidligere kan konkurransen smykke seg med mange store og historiske navn innen feltet i blant deltakerne, slik som Jan Frodeno, Nicola Spirig, Sam Laidlow, Sara Pérez Sala, Kristian Blummennfelt, Mathis Margirier, Peter Heemeryck, Patrick Lange, Aaron Royle, Mika Noodt, Anne Haug, Lucy Charles-Barclay, Daniela Ryf, Emma Pallant, med flere.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags