18 mennesker reddet med helikopter fra flom på Fuerteventura

18 mennesker som ble fanget ved en hule vest på Fuerteventura på grunn av styrtregnet i dag, fredag, måtte reddes med helikopter.

Hulen ligger i en ravine i Ajuy i nærheten av Playa de Muertos og Puerto de La Pena.

Flomvannet gjorde det umulig å ta seg ut av området.

Alle 18 kom fra det uten skader, tvitrer nødsentralen på Kanariøyene.

Det var gult farevarsel for nedbør fra Spanias nasjonale, meteorologiske institutt, Aemet, og farevarsel fra direktoratet for sikkerhet og beredskap på Fuerteventura, Lanzarote og Gran Canaria på fredag.

Fram til klokken 16 lokal tid på fredag var det Haría på Lanzarote som hadde fått mest nedbør, 42 millimeter, ifølge Aemets målinger.

I Pájara på Fuerteventura hadde det kommet 36 millimeter, og i Puerto de Gran Tarajal på Fuerteventura, 16 millimeter.

For i morgen, lille julaften, er det gult varsel fra Aemet for nedbør på Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro etter at varselet ble utvidet til de to sistnevnte øyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!