15 nye bybusser satt i drift i Las Palmas

De travleste bussrutene i Las Palmas er forsterket med 15 nye 18 meter lange busser.

Nye busser i trafikken i Las Palmas på Gran Canaria.

15 nye busser på veien i Las Palmas.

Det har vært en formidabel økning av busspassasjerer siden bussreiser ble gratis for fastboende med busskort i januar, og flere busser har blitt satt inn både i byer og på interkommunale bussruter.

Guaguas Municipales, som driver bybussene i Las Palmas, har investert over 5,8 millioner euro for å kjøpe inn de 15 bussene, skriver selskapet i en pressemelding.

Betjener fem bussruter

Bussene ble presentert på tirsdag, og er allerede satt inn i regulær trafikk, der de forbedrer passasjerkapasiteten på rutene.

Rutene som betjenes er rute 33 i Ciudad Alta; rute 91 mellom Tamaraceite og La Feria og Siete Palmas; rute 26 mellom Santa Catalina og universitetets campus; og rute 12 og 17 mellom Triana, Mesa y López og konserthuset.

Bussene har ramper for rullestoler, to plasser reservert for rullestoler og barnevogner, informasjonsskjermer, overvåkingskamera, usb-uttak for lading, og drives av dieselmotorer på 367 hestekrefter.

30 busser de siste ukene

Ti busser på 21 meter og fem på 12 meter har også blitt kjøpt inn de siste ukene.

35 nye sjåfører har nylig blitt ansatt.

31 nye busser neste år

Busselskapet venter at antallet passasjertransporter vil komme opp i 47 millioner i år, hvilket vil være ny rekord.

Selskapet er kommunalt, og kommunen subsidierer med 30 millioner euro i 2024.

85 nye sjåfører skal ansettes neste år, og 31 nye busser skal kjøpes inn for 10,8 millioner euro, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags