Sviende bot til arrangør av Halloween-fest etter masseslagsmål

Arrangøren av en Halloween-fest i Las Palmas der det oppsto et masseslagsmål, er konfrontert med en bot på 300 000 euro.

Forlatt gresskar på bakken etter Halloween-feiring.

Dagen derpå for Halloween-feiring. Illustrasjonsfoto

Dette fordi arrangøren forholdt seg passiv eller manglet kontroll da slagsmålet brøt ut, ifølge en kunngjøring fra lokalpolitiet.

Festen ble holdt i Santa Catalina-parken i sentrum av byen 31. oktober.

Bevisgrunnlaget er blant annet en 31 sekunder lang filmsnutt fra festen som har gått viralt.

Politiet sjekket at alle nødvendige ressurser og at sikkerhetstiltak var på plass før festen startet, deriblant at det var tilstrekkelig med sikkerhetsvakter, hevder de.

Filmsnutten avslørte imidlertid en mangel på kontroll eller passivitet av vaktene, noe som gjorde at slåssingen ble forlenget, mener politiet.

Det faktum at en gruppe på rundt 100 tilskuere hadde rukket å samlet seg der slåssingen pågikk, tyder på at det hadde pågått en stund, slås det fast.

Slåssingen foregikk midt foran scenen, hvor det burde ha vært større kontroll, påpekes det også.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!