Rekordhøyt besøk på helgens mat- og håndverksmesse på Gran Canaria

Cirka 130 000 mennesker besøkte den 20. utgaven av mat- og håndverksmessen Feria del Sureste i Cruce de Arinaga på Gran Canaria i helgen som gikk.

Feria Sureste trakk mange besøkende til Arinaga i helgen.

Det var folksomt i Cruce de Arinaga i helgen.

Besøksrekorden på årets messe blir bekreftet av Óscar Hernández, ordføreren i Agüimes, som også er president for kommunesamvirket i sørøst.

Salgsinntektene for håndverkerne og bøndene som deltok på messen, alle fra de tre kommunene Agüimes, Ingenio og Santa Lucia de Tirajana, var nesten 400 000 euro, opplyses det.

Mer enn 150 utstillere var til stede med sine produkter.

Et lite utvalg fra messen. Foto: Agüimes kommune

I tillegg kommer indirekte inntekter for serveringssteder og butikker i Cruce de Arinaga.

Malú Muñoz, Saray Alvaradooh og Lidibuna Sánchez ble tildelt utmerkelser fra kommunesamvirket for henholdsvis unik smykkekunst til de to førstnevnte, og for tradisjonelt bakverk i form av kaker, desserter og søtsaker til sistnevnte.

Yeray Rodríguez, Conciencia Urbana, Los Gofiones og Kilombo Improvisado holdt konserter under messen.

Messen holdes vekselsvis i nabokommunene Agüimes, Santa Lucia de Tirajana og Ingenio sørøst på Gran Canaria år for år, og i år ble den holdt i Agüimes.

Neste messe holdes i Santa Lucía de Tirajana i november neste år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!