Planter 2250 trær i tre kommuner på Gran Canaria

Over 2,5 hektar mark skal beplantes med 2250 trær i Firgas, Teror og Telde på Gran Canaria.

Plantebrett med små spirer til trær.

For å stoppe ørkenspredning og erosjon er skogplanting viktig.

Det er foreningen for regenerering av skog, Foresta, som står bak intitiativet i samarbeid med Fundación Caja Canarias og Caixa Bank.

Målet er å gjenopprette planteformasjoner i forringede områder, og forbedre det biologiske mangfoldet, sier lederen av Foresta, Sergio Armas, til Infonorte Digital, en informasjonstjeneste for kommunefellesskapet nord på øya.

Plantingen startet 2. november, da 41 skoleelever fra CEIP Alcalde Ramírez Bethencourt plantet og vannet 51 trær, blant annet kanariske dragetrær og ville oliventrær.

Det legges opp til at over 1000 elever og frivillige kan delta i treplantingsprosjektet

Armas viser til at denne typen prosjekter hjelper befolkningen, og spesielt de minste, til å forstå viktigheten av å ta vare på naturen, og hva det koster å gjenopprette et område som dette.

Parallelt med plantingen, skal det installeres to duggfangere med en tank og vanningskanaler for å måle opptaket av duggvann i slike installasjoner.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags