Pengedryss til julehandel og karneval

Øyrådet på Gran Canaria bevilger 719 000 euro i ekstraordinær støtte for å sette fart på julehandelen i flere kommuner.

Jul for alle pengene.

Julenissen kan slappe av, gavehandel blir det i år også.

Et vedtak ble gjort av øyrådet 24. november om å utvide budsjettet for dette formålet.

Støtte til karnevalet

I tillegg bevilges karnevalet i Las Palmas 395 000 euro i støtte, opplyser øyrådet i en pressemelding.

Karnevalet fikk i år statusen å være av «Internasjonal interesse for reiselivet», hvilket åpner for mer støtte og styrket markedsføring.

Dette er et av de viktigste arrangementene på Gran Canaria.

Karnevalet genererer vanligvis over 40 millioner euro i inntekter og mange arbeidsplasser, opplyses det i pressemeldingen.

Karnevalet som ble arrangert i januar og februar i år tiltrakk 440 000 mennesker.

Neste års karneval i Las Palmas arrangeres fra 31. januar til 18. februar.

Fra regjeringens plenumsmøte 24.november. Foto: Kanariøyenes regjering

Juleaktiviteter utendørs

De 719 000 euroene som drysses over kommunene, skal primært gå til kommersielle aktiviteter på gater og torg som kan bidra til økt julehandel.

Disse tiltakene ville ikke kunne gjennomføres med støtten det ble gitt i det opprinnelige budsjettet, ifølge Gran Canarias visepresident, Augusto Hidalgo.

Kommunene som får ekstra pengestøtte til juleaktiviteter er Firgas, Guía, Agaete, San Mateo, Arucas og Santa Lucía de Tirajana.

Det er ventet at markedene, messene og andre julearrangementene som kan gjennomføres med hjelp av den ekstra pengestøtten, vil gi et vesentlig løft til den lokale økonomien.

Noe av pengene skal også gå til å finansiere sosiale tiltak og bevisstgjørende tiltak, slik som trappeheiser i en boligblokk i Las Palmas, inkluderingsprosjekter i Santa Maria de Guía, og arbeidsgrupper med kjønnsperspektiv i alle de 21 kommunene på øya, arrangert av kvinneforeningen Zuleima.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!