Kanariøyenes beste havsalt er kåret

«Flor de sal» fra Salinas de Tenefé i Santa Lucia kommune på Gran Canaria, ble på tirsdag kåret til Kanariøyenes beste havsalt.

Den offisielle konkurransen «Agrocanarias 2023» ble arrangert av Kanariøyenes institutt for kvalitet på landbruksmat (ICCA), i samarbeid med øyrådet på Lanzarote og Teguise kommune.

Seks saltprodusenter fra Gran Canaria, to fra Lanzarote og to fra Fuerteventura deltok i konkurransen.

Et smakspanel på elleve spesialister kåret vinnerne i de ulike kategoriene ut ifra tekniske kriterier og blindsmaking.

Årets gullvinner. Foto: Landbruksdepartementet

Farge, stofflighet, oppløselighet, lukt og smak ble analysert.

I kategorien «jomfruelig havsalt» vant Salinas Bocacangrejo fra Gran Canaria den store gullmedaljen, og Salinas Tenefé vant gull.

Kategorien «Flor de Sal» (blomstersalt) vant Salinas de Janubio fra Lanzarote gull, og fikk prisen for beste innovasjon, etikett og presentasjon.

Salinas Bocacangrejo i Agüimes på Gran Canaria.

Myndighetenes mål med konkurransen er å synliggjøre salt fra Kanariøyene, og anerkjenne kvaliteten og de unike egenskapene, opplyser landbruksdepartementet i en pressemelding.

Dessuten å forsterke og fremme markedsføringen av produktene.

Kanariøyenes eldste saltproduksjon, Salinas del Río på Lanzarote, ble startet på 1500-tallet.

Salt fra Kanariøyene har opprinnelsesbeskyttelse fra EU.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags