2000-100 000 euro i bot for forsøpling

Santa Cruz de Tenerife kommune kunngjør at det skal ilegges strengere straff for å kaste avfall utenfor avfallsbeholdere.

Rydding av søppel etter karneval på Tenerife.

Etter festivaler, karneval og andre store arrangementer er det ekstra mye å gjøre for renholdsarbeidere.

Et nytt regulativ for avfallhåndtering og renhold av offentlig plass innføres, der straffen for forsøpling er fra 2000 til 100 000 euro.

Søppel blir mange steder liggende utenfor beholderne, og avfallet blir ikke sortert.

Det er grunnen til at folk som ikke overholder loven må straffes, fastslår kommunens rådmann for offentlige tjenester, Carlos Tarife.

Kommunen skal ha en gruppe kontrollører ute på gatene for å sjekke at regelverket ikke brytes, med bistand fra lokalpolitiet.

Det er tett med søppelkontainere, men kanskje litt vanskelig å åpne lokket? Illustrasjon: Santa Cruz de Tenerife kommune

Det er særlig 17 problemområder med mye forsøpling som skal overvåkes nøye, blant annet i Salud-La Salle distriktet, Juan Ramón Jiménez-gaten, Miguel Hernández-gaten, La Ermita-veien, Granadilla-gaten, og Plácido Sansón-gaten.

13 millioner euro årlig er satt av i kommunebudsjettet til rengjøringstjenester.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!