Sterk vekst i antall turister fra Norden på Gran Canaria

Antallet nordiske turister som har besøkt Gran Canaria i årets åtte første måneder steg med 23 prosent fra i fjor, og året før var veksten på 28 prosent.

Lufthavnen på Gram Canaria.

Terminalbygg, Gran Canarias lufthavn.

Turistrådet håper nå på at antallet skal komme opp i 900 000 i år, hvilket vil være på nivå med førpandemisk tid.

462 205 turister fra Norge, Sverige, Danmark og Finland reiste til øya i perioden januar-august, ifølge en pressemelding fra turistrådet.

Det er for tiden 33 ruteflyforbindelser mellom de fire landene og Gran Canaria.

I vintersesongen, som starter i oktober og varer ut mars, er det satt opp åtte prosent flere flyseter enn i forrige vintersesong.

Det totale antallet er oppe i til 306 692 flyseter på rutefly som flyr direkte, og charterflyene kommer i tillegg

Fra Norge er økningen på ti prosent, fra Sverige, ni prosent, og Finland, åtte prosent. Danmark har en nedgang på fire prosent etter en voldsom økning forrige vintersesong.

Ifølge turistrådet, kjenner de nordiske turistene Gran Canaria svært godt, og har et vesentlig forbruksnivå på feriereisene. De er dessuten svært interessert i å lære å kjenne øya, hevdes det.

Air Baltic bidrar til veksten både fra Norden og de baltiske landene, blir det påpekt.

Selskapet, som har base i Riga i Latvia, åpnet i november 2022 en direkterute mellom Riga og Gran Canaria, og har besluttet å åpne en base på øya denne vintersesongen.

Basen innebærer at selskapet øker fra to til 17 ukentlige flyvninger til Gran Canaria.

Rutene går blant annet fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen og Estland.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!