Stenger fjellområder på grunn av maksimal brannfare

Regjeringen på Kanariøyene oppgraderte i dag nivået for brannrisiko til maksimal fare på fem øyer.

Maksimal brannfare på Kanariøyene,myndighetene advarer.

Myndighetenes informasjonsvarsel om brannrisiko.

Det gjelder på over 400 meters høyde på Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro.

Situasjonen er svært kritisk, melder øyrådet på Gran Canaria, og føyer til at forebygging er nøkkelen – uten en gnist blir det ingen brann.

En spesialplan for beskyttelse av befolkningen er aktivert (Infoca).

På Gran Canaria er det blant annet forbudt å ta seg inn i rekreasjonsområder i Tamadaba og Llanos de La Mimbre til fots eller med kjøretøy.

Kjøretøy får ikke kjøre opp i fjellene på GC-216. Det er forbudt, unntatt for folk som bor eller jobber i området.

Alle rekreasjonsområder, campingområder, vandrerhjem og rasteplasser vil forbli stengt.

All bruk av ild og utstyr som kan skap gnister er forbudt i skog og mark.

Temperatur på over 34, over 37 i sør og sørøst, forårsaket av varme vinder fra Sahara har preget Kanariøyene siden 1. oktober.

Dette skal fortsette hele uken, ifølge værmeldingene, og er årsaken til at varselet oppgraderes, skriver direktoratet for brann og beredskap i en pressemelding i dag.

Luftfuktigheten er ventet å ligge under 30 prosent hele uken.

Folk bli bedt om å følge myndighetenes instrukser for egenbeskyttelse:

  • I perioder med brannfare, ikke beveg deg på veier eller i områder på fjellet hvor du ikke kjenner terrenget og alternative veier ut. Prøv alltid å gå gjennom områder med god sikt.
  • Hvis du kjenner miljøet og farene, kan det hjelpe deg til å treffe tiltak for å hindre skogbranner.
  • Hvis du oppdager en skogbrann eller røyk som gjør deg mistenksom, ikke nøl, ring nødtelefonen 112 umiddelbart. Prøv å rapportere stedet så nøyaktig som mulig. Plasser deg på et trygt sted.
  • Hvis du blir omgitt av ild, forsøk å nå et område hvor det allerede har brent, bort fra ilden og mot vindretningen.
  • Gå eller kjør aldri oppover mot toppen av et fjell, og stå heller ikke å toppen. Brannen kan spre seg oppover 17 ganger raskere enn det du er i stand til å bevege deg.
  • Hvis situasjonen blir farlig, ligg på bakken og prøv å puste gjennom våte plagg. Prøv aldri å flykte fra området på veier som er omgitt av flammer eller er mye røyk.
  • Når du evakueres, ta deg rolig frem til sikkert område.
  • Under en brann er det forbudt å ta seg til området hvor det brenner. Hvis du ønsker å hjelpe, gå til rådhuset, det er der organiseringen av frivillige skjer.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags