Boligsalget falt i august, men prisene fortsatte å stige

Boligsalget på Kanariøyene falt med 22,2 prosent i august i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Inngangsparti til hulebolig i Guayadeque.

Frodig inngangsparti i Guayadeque på Gran Canaria.

Det var den tredje største nedgangen av regionene i Spania etter Balearene og Melilla, ifølge en rapport fra notarenes forening, som kom denne uken.

Fortsatt prisvekst

Nedgangen i salget har så langt ikke ført til et fall i boligprisene på Kanariøyene, bare en svakere vekst enn tidligere.

Takseringsselskapet Tinsa opplyser at verditaksten på boliger steg med 7 prosent fra august i fjor til august i år, og med 0,3 prosent fra juli til august.

Fra september i fjor til september i år, oppgis en prisvekst på 5,9 prosent.

Salgspriser opp 13,4 prosent

Boligportalen Idealista oppgir en prisstigning på 13,4 prosent på brukte boliger fra august i fjor, 14,1 prosent fra september i fjor til september i år, og 1,7 prosent fra august til september.

I Spania totalt, falt boligsalget med 14,9 prosent. Cirka 8200 færre boliger ble solgt.

Det var den niende måneden på rad at boligsalget falt i Spania.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!