Mogán kommune bygger vandrerhjem på landet

Mogan kommune sørvest på Gran Canaria vedtok tirsdag å tildele kontrakter på bygging av vandrerhjem i Veneguera og Barranquillo de San Andrés.

Barranquillo Andrés-Mogán

Flott utsikt: Barranquillo Andrés-Mogán.

Vandrerhjemmet i Veneguera lengst vest i kommunen skal bygges fra bunnen av i Damián González Suárez-gaten, og får plass til 16 gjester.

Det blir 112 kvadratmeter stort, får to etasjer og blir utstyrt med to sovesaler, hall, spiserom, kjøkken, lagerrom, bad, en stor terrasse og en takterrasse.

Kostnaden er 409 810 euro, og det skal bygges ferdig på 18 måneder.

Vandrerhjemmet i Andrés

I Barranquillo Andrés lenger opp i fjellene skal en tidligere lærerbolig bygges om til vandrerhjem med plass til åtte personer.

Det får et areal på 81 kvadratmeter, og blir utrustet med resepsjon, to sovesaler, fellesrom, kjøkken/spiserom, bad og utendørs spiseområde.

Kostnaden for ombyggingen er 45 545 euro.

Arbeidet skal starte snart, og skal ferdigstilles i løpet av fire måneder.

Illustrasjon: Mogán kommune

Tilbud til fotturister

Tanken er at vandrerhjemmene skal brukes av fotturister og andre som trenger overnatting for en natt eller to. Kommunen har nylig pusset opp 30 kilometer med turstier i Tamaranae.

7,4 millioner til turistprosjekter

Finansiering kommer i sin helhet fra EUs Next Generation fond.

Kommunen får totalt 7,41 millioner euro fra fondet til 15 prosjekter som skal styrke Mogán som turistreisemål.

Prosjektene er definert i en turismeplan som heter "Mogán: Fjell, hav og himmel".

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!